Perniagaan Dalam Talian Dari Rumah Yang Menguntungkan-Jom Buat Duit Online!

Nak Mula Bisnes Online? Anda Wajib Tahu 5 Perkara Penting Ini
02/11/2017
Cabaran SEO WCB
04/11/2017

Apakah Peluang Perniagaan Dalam Talian Yang Boleh Buat Duit Online?

Peluang perniagaan dalam talian ni banyak.Cuma kita nak kena tahu perniagaan dalam talian yang boleh jana pendapatan dengan cepat.Perniagaan dalam talian boleh dilakukan secara kerja sambilan di rumah.Tak semestinya anda perlu buat sepenuh masa.Boleh juga dijadikan sebagai duit sampingan sahaja.

Cara memulakan perniagaan dalam talian ini anda boleh mulakan dengan pergi menghadiri kursus perniagaan terlebih dahulu.Tujuan nya supaya anda boleh dapat idea nak berniaga apa.Banyak kursus-kursus perniagaan yang ada sekarang.Kerajaan pun sudah sediakan kursus samada berbayar atau percuma.Anda kena rajin cari.

perniagaan dalam talian

Hai,
Saya adi,saya memulakan perniagaan dalam talian sekitar pertengahan tahun 2016.Saya mula belajar membuat bisnes online hanya dari rumah.Ianya hanya kerja sambilan di rumah,kerana saya ada kerja lain di siang hari.Lepas balik kerja saya fokus pada perniagaan dalam talian.

Saya yakin anda pun boleh buat.Apa yang penting anda kena ada laptop/komputer dan internet.Rugi sekiranya anda tidak mengambil peluang untuk membuat Bisnes Online.

Iya,memang ada pelbagai jenis perniagaan dalam talian.Tetapi yang paling saya minati ialah menjadi Affiliate.Anda nak tahu apa itu afiiliate?Saya ada kongsikan di dalam artikel sebelum ini.Anda boleh baca SINI.

Saya belajar tentang affiliate ini dari seorang guru yang memang terkenal dengan affiliate.Beliau ada membuat kelas dan saya hadir untuk belajar dari beliau.Dari pagi sampai petang saya pelajari ilmu affiliate ini.

Ilmu yang saya dapat memang terlampau banyak,sehingga kan saya jadi “over excited”.Yelah saya nampak peluang Bisnes Online ini memang boleh jana pendapatan yang lumayan.Tapi nak kena tahu cara dan teknik yang betul.Itupun dari guru yang pakar la.

Sekiranya anda berminat untuk pelajari ilmu affiliate ini,saya syorkan anda beli panduan video dari SINI.Dalam video ini ada menerangkan secara terperinci tentang affiliate.Semua silibus yang saya pelajari semasa kursus telah dimuatkan dalam bentuk video.

Affiliate-method

Apa yang anda akan belajar ialah:-

  1. Bina website (blog wordpress)
  2. Email marketing (email autoresponder)
  3. Bina artikel
  4. Strategi Marketing
  5. Fbads

Anda juga akan diberi:-

  1. Artikel tentang produk
  2. Template Followup email
  3. Support group
  4. Produk affiliate yang Hot

Harga yang ditawarkan untuk video panduan ini pun sangatla murah.Tak sampai RM100 pun.Memang puashati.

Menjadi Affiliate merupakan perniagaan dalam talian saya yang pertama.Tapi saya bukan buat kerja ni hari-hari.Ianya hanya sebagai kerja sambilan di masa lapang.Lagipu sekarang ni saya sudah menggunakan software untuk monitor segala kerja ni.

Di facebook page,saya gunakan software JOMFB.Sistem ini akan bantu saya reply komen dan PM yang masuk dalam inbox.Saya dah setkan awal keyword yang biasa orang tanya.So, saya tidakla 24 jam mengadap laptop/phone.Di dalam website pula saya sudah setkan email autoresponder pada prospek yang sudah mendaftar di website.

Semua nya berjalan secara auto.

Dunia online sekarang dah berbeza.Memang makin maju,jika anda tak ambil peluang sekarang memang tersangatla rugi.Anda boleh mulakan sebagai kerja sambilan di rumah.Relax dan santai.

Sebenarnya masih banyak lagi contoh perniagaan dalam talian.Cuma saya memang suka menjadi affiliate.Saya ada kongsikan beberapa perkara yang wajib anda ambil tahu sebelum memulakan Bisnes Online.Boleh baca DISINI.

Antara Affiliate Program Yang Anda Boleh Join

Lazada

lazada affiliate program

Jomfb

Jomfb advanced plan

 

Wcb Premium Case Study

ilmu seo

 

Affiliate akan jadi lebih mudah sekiranya ada Blog/website.Sebab tu, ramai sifu-sifu diluar sana yang suruh buat website/blog.Bukannya mahal sangat pun.Anda boleh buat sendiri.Saya ada beli satu panduan belajar SEO,tapi dalam tu ada diselitkan sekali video panduan membina website yang mesra SEO.Memang terbaik.

InsyaAllah lepas ini kalau ada kesempatan saya akan cerita lagi berkenaan Affiliate ini.Sekarang ni anda tu bila lagi nak mulakan perniagaan dalam talian?

adi
adi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: